Review IntenseDebate Comment


Assalammualaikum.

bermula semalam,dalam jam 3 gitu..eca dah start gunakan IntenseDebate.Benda ne adalah salah satu widget untuk drop komen di blog...means here,kotak drop komen yang lama tu telah disembunyikan dan digantikan dengan IntenseDebate ini.Jom checkout sikit melalui gambar :
Inilah rupa widget IntenseDebate neyh.....untuk korang,boleh masukkan Name,Email,Website....jangan risau,email tu takkan display dekat komen..lagipun,eca dah set,komen korang takkan terus appear dekat post tu,semua komen kena moderate...kena lulus "KOMEN KEGILAAN TAHAP GABAN" untuk blog daku ne,tak lulus...KOMEN ANDA SEDIA UNTUK DIBUANG KE BAKUL SAMPAH...#kejamtak?!

Tapi,eca rekomen korang,agar daftar IntenseDebate neyh!!!!.Bukan apa,bila korang dah daftarkan,tak perlu susah payah nak taip kembali nama,email,website pe semua tu ehhhh,buat susahkan korang je tau!.Bila da daftar,korang login macam biasa,pastu boleh terus drop komen tahap kecomelan tuan punya blog yer =)

JANGAN RISAU,kalau korang DAFTAR IntenseDebate ne,tak letak widget kotak komen macam gambar diatas pun takpe..takde kesan kepada template blog pun..takkan ganggu blog korang.CUMA akan lebih memudahkan korang tuk komen diblog yang meletakkan widget IntenseDebate je tau~

dan paling best bila ada widget ini,korang secara tak langsung MEMBERIKAN BACKLINK kepada blog korang sendiri.Caranya bagaimana,rujuk gambar dibawah ::

eca gunakan COMMENTLUV tau...dengan adanya commentluv neyh,korang just perlu masukkan URL BLOG dan nanti,tajuk entry terbaru/sticky post korang akan kelihatan di KOMEN korang tu...lihat lagi gambar dibawah untuk pemahaman lanjut :

Pada komen-komen dalam gambar,perasan tak ada memaparkan "My Recent Post".....,itu adalah tajuk entry terbaru mereka.So,boleh berikan backlink kepada diri sendiri bila kamu datang mengomen disini.Lagipun,ianya memudahkan eca untuk TERJAH korang kembali...tak perlu susah payah nak masuk Blogger/Google+ Profile tuk masuk ke blog kamu...eca ne ingatan LEMBAB,payah nak ingat URL Blog orang lain,apatah lagi kalau URL panjang macam nama bakal suami kepada bakal mak mertua aku punya anak punya jiran punya sepupu punya adik ipar.

Bila ada KEBAIKAN,tentu ada KEBURUKAN juga kan?!....apa yang eca kurang BERKENAN dengan widget ini adalah loading yang boleh dikatakan 'sempat daku lapar kalau makan maggi baru nak berak'..*watdefekpunyacontoh!...maksudnya = LOADING LEMBAB,korang mungkin kena refresh sekali,duakali,tigakali atau mungkin berkali-kali-kali-kali-kali.

mari lah daftar IntenseDebate kalau berkenan yer yer yer yer yer.....

Terima Kasih Encik +Ikhmal Malique atas tutorial ini yer....silakan mengomen disini dan eca doakan agar ur PR pun naik juga *__________*

#cerita pasal PR...apa itu PR,tunggu entry eca nanti yer.hehehehe.

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*