Lagi tentang BukanBlogPink.


Assalammualaikum.

Bunyi tajuk entry macam tak suka je blog ne bukan blog pink da..menyesal ke eca oii?!..hahaha,takde oke?!.memang dah lama decide nak tukar kaler ini.titik noktah...btw,di entry Bukan Blog Pink,ada yang ingat kaler ne kaler biru + dark pink,nak iyakan payah juga,nak menafikan pun payah juga..mari eca explain sikit kaler yang eca gunakan ini.
ada yang cakap biru  kan?!.sampai ada yang cakap turquoise pula...eh eh,eca pun jadi confius,tapi menurut fahaman eca,kaler TEAL yang eca gunakan  ini boleh digolongkan dalam kumpulan Hijau atau Biru..kira combination gitu...ini dia jenis-jenis kaler TEAL :

  • Light Teal Blue (Teal Blue (Crayola)) (Hex: #18A7B5) (RGB: 24, 167, 181)
  • TEAL (web color) (Hex: #008080) (RGB: 0, 128, 128)
  • Teal Blue (Plochere) (Hex: #367588) (RGB: 54, 117, 136)
  • Steel Teal (Crayola Silver Swirls) (Hex: #5F8A8B) (RGB: 95, 138, 139)
  • Teal Green (www.99colors.net) (Hex: 006D5B) (RGB: 0, 109, 91)

kaler TEAL yang eca gunakan kod pada photoshop (HEX) #009999
selain itu,eca gunakan juga jenis TEAL - 

Teal Blue (Plochere) - pada  background menutab & sidebar title image.
Teal Green + Steel Teal ( Crayola Silver Swirls) untuk border post & border sidebar box serta links.
untuk image effect pada Nama Blog di bahagian Header pulak,eca gunakan Teal #009999.

Apa itu Teal Colour?!.....
Menurut Wikipedia, Teal is a deep green/greenish-blue color; a dark cyan.Teal gets its name from the fact that it surrounds the eyes of the common teal, a member of the duck family.The first written use of Teal as a color name in English was in 1917.

jom cuci mata pula tengok benda berkaler TEAL ini yer.... #konfirm jatuh cinta la~

  
wedding card pun kaler TEAL..alahai,so cute tau!!!!...yang sebelah tu pulak,beads tu sangat cantik.

boleh mula berangan dah tak?!..nak baju macam ne for bigday~

 uwaaaaaaa..nak kelopak kaler TEAL ne diatas katil pelamin boleh?!...#beranganlagi.

untuk TEAL GREEN pulak,korang leh tengok gambar perkahwinan Scha + Awal...gojes kan kalernya.inilah gambar yang sebenarnya menjadi inspirasi eca tau...tengok sini ::

 

bukan hijau turqouise tau,tapi TEAL GREEN..hehehe,nak jugak ada TEAL....kuikuikui~
arghhh. tetiba sakit mata + sakit hati pula tengok kan?!.hahaha..apapun,SELAMAT BERANGAN la Cik Eca Dwinky Asha.......hikhikhikhik.So,korang rasa amacam kaler TEAL ne..oke tak?!..ingat tau TEAL!..bukan turqouise,bukan blue,bukan green..tapi TEAL~
 
Rancang PERCUTIAN keluarga disini!
HOSTING untuk website/blog anda
bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.
nak juga gitau kaler TEAL ne dengan lebih mendalam...hahaha~
 apasal tetiba rasa corak baju pengantin Scha + Awal tu macam corak background eca je?!.hahahaha....sakit sakit.