Resepi Agar-agar Jagung


Rancang PERCUTIAN keluarga disini!

Assalammualaikum.

duk rumah sewa ne buat eca teringin la sangat nak buat macam-macam..sambil edit blog,sambil tu jugaklah eca menyumbat makanan masuk kedalam mulut comel ini.Tu pasal ecadwinkyasha makin comel dan membulat...kuikuikui.dah dah,taknak membulat seorang-seorang,mari kita membulat sesama dengan resepi ini.

Resepi Agar-Agar Jagung.


Bahan-bahan
1) Satu tin jagung manis (pastikan yang berkrim tu yer....kalau takde,korang gunakan yang sebiji-sebiji tapi kena blend seketika)
2) Serbuk agar-agar dua paket. 
3) Secawan gula.
4) 2 cawan air.
5) Secubit garam
HOSTING untuk website/blog anda


Cara memasak.
1) Panaskan air + gula + serbuk agar-agar sehingga larut.
2) Apabila da mendidih, masukkan jagung.
3) Gaul seketika bagi sebati rasa dan masukkan garam.
4) Selepas itu,letakkan dalam bekas.Apabila da sejuk,masukkan ke dalam peti ais.
Dicadangkan agar dihidangkan ketika sejuk dan boleh juga dituangkan susu cair diatasnya.


Simple je kan,apatah lagi bila :...
Harga Kos Bahan Utama :
1) Setin jagung - RM3++
2) 2 paket serbuk agar-agar - RM3++
tak sampai pun RM10 tau...
Masa membuat pun tak sampai 30minit.
so,mari mencuba yer.... =)
bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.

lepas ne nak update Puding Kastard Jagung..
eca sediakan tuk kenduri setahun arwah kawan-kawan baik tempoh hari.super sedapppp i tell u'olls~
tapi kan,lupa ambil gambar..hahaha.terpaksa i buat balik tu u'olls tau.
i? u'olls?...#pengsan~