Streamyx memang terbaik.


Rancang PERCUTIAN keluarga disini!

Assalammualaikum.
Selepas 3minggu berpindah ke rumah baru ne, barulah eca dapat mengonline kan diri.Selama 3 minggu tu dipenuhi dengan kebosanan yang teramat oke?!.Abang eca memang dah suh pasang streamyx,sebab leh guna ramai-ramai tuk kami dirumah ne kan...masa je takde nak pergi mengurus.....sehinggalah hari Sabtu minggu lalu,tapi masa tu tanya-tanya je apa yang patut.Antara pertanyaan dari eca,abang eca & awek dia.....
1) Berapa harga untuk pemasangan?
Untuk installation, cuma perlu bayar RM50.Mungkin ada penambahan jika kontraktor ada buat    penambahan wayar macam tu....
2) Kos tersembunyi?
Tiada kos tersembunyi kerana pakej Streamyx ini unlimited.Kamu cuma perlu bayar  mengikut pakej yang kamu ambil dan penggunaan telefon yang kamu guna (maksudnya, kalau eca gunakan telefon tuk hubungi nombor HP lain,baru dikira)
3) Kontrak?
Kontrak setahun.
4) Berapa lama untuk pemasangan?
Untuk pemasangan mengambil masa dua-tiga hari selepas daftar Streamyx.
5) kalau mau upgrade atau tukar ke Unifi, ada kos tersembunyi ka?
Tiada kos tersembunyi dan kamu boleh upgrade walaupun masih dalam kontrak.
Hari Isnin (20 Mei), eca p Daftar Streamyx atas nama mama.Hari Selasa, agen TM tu SMS eca nama kontraktor dan buat temujanji tuk pemasangan.Kalau diikutkan, pemasangan streamyx tu adalah pada hari Khamis(23 Mei) jam10...tapi kalau diikutkan pada waktu itu,eca dah bersiap-siap nak pergi keja.So,eca minta kontraktor tu datang pada hari Rabu(22 Mei) jam 8pagi untuk pemasangan.Alhamdulillah,semuanya berjalan lancar tau dan kini eca dah boleh online sepuas-puasnya.... ^________^

bekerja tanpa bangun awal pagi.klik sini.

Pakej-pakej yang ditawarkan oleh Streamyx adalah ::
1.0 Mbps - RM110/month
2.0 Mbps -RM130/month
4.0 Mbps - RM140/month
8.0 Mbps - RM160/month

dan eca dapat FREE :
- modem WIFI *boleh online sesama dengan adik-beradik.
- Local & National Calls *tapi tak tahu guna phone tu.kahkahkah.

oh ye,eca ambil pakej Streamyx 2.0Mbps...kira laju lah tu,malam pertama dah boleh online,siap download movie tau..hikhikhik.Eca sebenarnya nak pasang Unifi,tapi kawasan Taman Telipok Ria ne tak masuk line Unifi lagi...so,gunakanlah streamyx dulu.Harap-harap perkhidmatan memuaskan dan tidak menghampakan hidup eca....sekarang ne harapkan STREAMYX je,TV  tak beli lagi..pelan-pelan kayuh gitu.
Khamis - Jumaat - Sabtu - Ahad :: cuti panjang yeahhhh!