Teduhan Kasih VS Dahlia.


Assalammualaikum.
untunglah untunglah korang yang de TV tu *sila baca dengan nada jeles*...uptodate aja ke tengok  drama-drama menarik...*lagi bunyi jeles*...tapi TAK KISAH pun!!! sebab eca pun boleh tengok drama-drama tu oke?!..*baca sekali lagi dengan nada ego.kakaka*.Even takde TV,eca pun uptodate tengok drama-drama kat TV tu.Dalam banyak-banyak drama yang orang dok sibuk-sibuk tu,eca tertarik dengan dua drama ne.
Teduhan Kasih(TV3)  & Dahlia(Astro Mustika)

Shah Iskandar - Nabila Huda - Adi Putra - Sherry Ibrahim
Waktu Drama : Slot Akasia | TV3
Dira Abu Zahar - Hans Isaac - Puteri Ilya - Faizal Hussien
Waktu Drama : Isnin - Rabu | 10 malam | Astro Mustika
Kedua-dua cerita ini mempunya jalan cerita yang berbeza..kira temanya sama,iaitu kekecewaan & pengorbanan seorang wanita.Kedua-dua watak utama juga dikhianati oleh so-called-BFF.Untuk drama Teduhan Kasih,watak utama c Effa(lakonan Sherry Ibrahim) dikhianati oleh Ayu (lakonan Nabila Huda,how I love her acting).Ayu merampas kebahagiaan Effa dengan mengoda bekas suami Effa,Ryzal.Manakala, dalam cerita Dahlia pulak,watak utama Dahlia (lakonan Dira Abu Zahar,and I still adore her!) dikhianati oleh Haliza (lakonan Puteri Ilya)...cuma untuk drama Dahlia,c Haliza bukan setakat merampas kebahagiaan malah merampas duit Dahlia melalui tipu muslihat..lagi kejam weiii.Jika dalam cerita Teduhan Kasih,ada watak papa Ehsan yang menjadi "malaikat" buat Effa & Adam,dalam cerita Dahlia pula adanya watak Fuad lakonan Faizal Hussien...he is still the best oke?!...memang tak jauh bezakan kedua-dua drama ini.
mari eca bagi link kat korang dimana boleh Tonton Online & Dowload drama Teduhan Kasih & Dahlia,konfirm korang layan sampai mengalir airmata.*sumpah ne!!!

Tonton Online & Download Teduhan Kasih
Tonton Online & Download Dahlia
eh eh,untuk pengetahuan korang,drama Teduhan Kasih ne famous betul tau.Sampaikan ada suatu hari tu,bos eca (my bos berbangsa cina yerrr!), tetiba cakap pasal drama ne.Siap kata,"peduli la itu tv lain drama cina,saya tengok juga Teduhan Kasih".....bukan takat Boss,malah student eca sendiri tau,"Jahat kan cikgu si Ayu tu...mama tiri si Effa tu orang gila"....adeiii,eca sendiri terkejut tau orang Cina pun layan ceta Melayu.Kan Melayu Boleh!!!.hikhikhik.
memang kaw-kaw penangan cerita ini kan?!.
perempuan juga yang kecewakan perempuan kan?!...moga dijauhkan bertemu & mengganggu kebahagian perempuan lain,sebab takut karmanya balik ke kita..betul tak?!.

eh eh,17 June kan?!...Happy 24years 5month eca! :)
Monthly GA takde,tapi Segmen Kad Raya ada.Klik Here!