Jangan JUAL MURAH.


Asslammualaikum.


pernah dengar atau pernah terbaca tak ayat ini, "nak online di WIFI FREE ZONE tapi sebenarnya  you still have to pay :: minyak kereta, tol, parking, and a cup of coffee can cost RM4.See, NO FREE ITEM nowadays"..tak pernah,takpe...anggaplah ayat itu eca yang buat.hakhakhak...ada ke lagi benda murah yang korang boleh dapat sekarang..takde kan,even masuk tandas pun RM0.30.

bila semua dah kena bayar, eloklah difikirkan kembali NILAInya.Contoh, tandas kat 1Borneo per entry je RM1, tapi kalau korang masuk dalam berbaloi-baloi...siap ada lagu, tandas pun luas, pendek kata, eca kalau masuk sana mesti lelama, feeling tandas sana macam tandas rumah sendiri *sebenarnya tandas rumah sendiri lagi kecilllllll. biar kena bayar mahal, tapi perkhidmatan yang bagus, buat apa nak kisah kan? 
so,moralnya Jangan JUAL MURAH bila anda rasa anda mampu memberikan perkhidmatan yang lebih baik kerana sekarang tiada benda FREE lagi...even nak update blog pun, you all still have to pay the electricity & broadband as well.
so,nak highlight lah kat sini.....kepada mereka yang membuka ruang sewa tapak iklan, mohonlah fikir sehabis baik.Kaji traffik, kaji ranking anda, dan paling penting kaji kemahuan pelanggan dan pastikan anda mampu memberikan pulangan setimpal buat pelanggan....tak lupa, pastikan juga produk yang pelanggan jual itu, kena dengan blog anda.

CONTOHNYA :: blog remaja perempuan, mesti cerita pasal hari ini iteww dating, hari ini tak gi sekolah..takkan la pulak nak APPROVE tempahan sewa iklan produk mengenai Set Barangan Bayi kot...tak kuasa makcik nak baca blog budak sekolah noksss....kalau makcik yang umur 24tahun  ne pun tak kuasa, makcik-makcik yang anak 4-5 tu ko ingat KUASEeee ke nak baca belog ko.hehehe :) kesian kat pelanggan korang yang jual Set Barangan Bayi tu,tak laku produk dia sebab konfirm-konfirm yang baca blog ko tu, anak itik tok'wi pulang petang sambil menjerit, "iteww de balik, iteww de balik, iteww de balik la kak ton comel". 
dan kepada bakal-pelanggan tu, janganlah kedekut sangat nak bagi sedikit saguhati pulak da....konfirm nanti yang beli produk korang tu akan cakap camne, "ai tau peroduk u dari belog makcikcun.blogspot.com tu....ai ingat nak beli satu lah"...hah,dah tau kan dari mana punca rezeki,jadi hulurlah sedikit saguhati pulak kepada mereka.tak salah berkongsi,semua tu rezeki dari Allah.
jadi, kalau agak-agak traffik anda up to 1k/day..silakan berfikir dua tiga kali yer.
#bukansyaitanberbisik tapi FIKIRLAH bahawasanya harga barangan semakin NAIK.
gua membebel panjang ke?
saya tak jual mahal,setimpal dengan harga pasaran.RM12k tu oke kot tuk kahwin selepas saya habis master lagi dua tahun..sila kumpul duit!.terima kasih,pesanan dibawakan oleh PAMA.(bapa & mama lah!)