Derma untuk Mangsa Taufan Haiyan


Assalammualaikum.

pernah tak korang BERniat atau TERniat untuk menderma kepada mangsa Taufan Haiyan di Filipina?...bagi anda yang memiliki akaun NUFFNANG, kini korang boleh teruskan NIAT itu....cara mudah dan korang boleh gunakan earnings Nuffnang korang tu!.

Cara mudah :
1) Log in ke akaun Nuffnang anda.
2) Klik pada icon-icon seperti dibawah ini  atau klik SINI.

 

3) Then, korang boleh pilih dua cara untuk derma.
     - melalui earnings Nuffnang
     - melalui akaun PayPal.

4) Kalau anda pilih derma melalui earning Nuffnang anda, boleh teruskan pilih nilai untuk anda dermakan.RM5, RM10, RM25 atau RM50...korang boleh pilih samada nak letakkan nama (We'll feature the name of all Nuffnangers who have made the donation as a token of appreciation on behalf of all the victims of Typhoon Haiyan.) atau korang boleh pilih "ANONYMOUS"...ala,mana-mana pun oke kan?!..tapi jangan riak sangatlah yer pi canang berapa korang da dermakan,tak baik tau!..

5) Last, klik pada button Donate and please war-warkan kepada rakan-rakan blogger yang lain!.

eca dah DERMA...berapa?!,jangan ditanya yer.Asal NIAT dah tertunai.
so, tunggu apa lagi.......

Dari Abu Hurairah , ia berkata : Rasulullah SAW bersabda “ Barangsiapa meringkankan seseorang yang berada dalam kesulitan di dunia ini , nescaya kelak Allah akan meringkan dirinya di dunia mahupun di akhirat ,” ( HR Muslim )