Gong Xi Fa Chai di Tahun Kuda.


Assalammualaikum.

CNY kali ne adalah CNY pertama eca sejak kerja dengan majikan berbangsa Cina & persekitaran kaum Cina....dan buat malu daku je kalau tak paam dorang cakap apa kan?!..Paam tul tu idaklah, paam sikit-sikit cukuplah...hehehe (^-^)..so, sama seperti Christmas lepas, office kami akan cuti lama sikit.Orang lain Isnin atau Selasa dah mula kerja, eca pula Khamis baru mula keja..kira cuti 7 hari lah!...eh eh, awal-awal dah buat replacement dekat anak-anak murid.

So, macam sambutan-sambutan lain, boss memang kasik buahtangan..Last Moon Cake Festival, boss kasi Kuih Bulan *HALAL* oke?!...Kali ne pulak, boss bagi limau mandarin ++ angpao.Even boss tak kawen lagi, tapi dapat angpao pekerja..Ooo,pekerja pun kena bagi eh even boss tak kawen...oke boss, saya doakan boss cepat kawen & next year saya boleh dapat 2 Angpao.hahaha =P


Ikutkan kaum cina, dorang ada 12 zodiak yang terdiri daripada haiwan.Eca lahir tahun 1989, so eca tahun ular (SNAKE)...ikutkan fengshui *BACA BOLEH, PERCAYA JANGAN*....tahun ne tahun bertuah eca, ntahlah, eca pun tak tahu tuahnya dimana, tapi eca berdoa supaya Allah makbulkan doa eca hari-hari, beri kekuatan sebab tahu tahun ne antara tahun yang sangat sibuk...kahwin abang bulan 5 & 8, semester 2 & 3 pengajian master eca dimana eca kena buat thesis pada semester 3....what a tough year!..Jangan ada orang bawak eca kawen tahun ne sudah, bertunang boleh?!..eh, gediksss nampak.....

till then,
stay positive stay healthy.