Selfie of the Week #4 (SPECIAL SELFIE & STORY)


Assalammualaikum.

eca dilanda kemalasan menghadap muka sendiri depan tab..so, dah masuk minggu ke-dua skip buat entry selfie!!!.benci tau, asyik lupa je amik gambar sendiri...tapi, kali ini eca tampilkan satu "selfie" SPECIAL..specialnya selfie ne, sebab orang dalam gambar tu dah tua setahun.


SELFIE dari anak sedara eca, Nurul Hasanah a.k.a babychenta.
SELFIE ne eca dera anak sedara yang comel & solehah ne masa birthday dia last week.
Pandai tul buat muka macam tu kan, ikut mama Ca dia neyh....*tangan kebahu, mata keatas*

ohya, babychenta ne dah pandai "demand" tahu nak apa-apa.Last week kan bday dia..so, eca kuar awal nak gi beli kek tuk dia neyh..sambut bday Nurul Hasanah (9Feb) & KakLong (3Feb).Memula nak bawak dia sekali, tapi dia taknak..so, eca say "byebye" kat dia..mood dia sangat bagus tau, siap boleh kiss segala dengan eca...tapi kan, last-last eca nak tutup pintu, tetiba dia cakap, "Mama, kek eskrem a"....dan waktu tu jugak eca ternganga...amboi anak sedara mama ca ne, demand!..Tapi masa tu memang PLAN nak belikan kek Baskin Robin @ SR....dah bday girl yang minta, kita turunkan je.Masa nak potong Kek tu pulak, dia siap "warning" mummy dia tak suruh habiskan...amboiiiii~

dan sekarang, dia banyak tanya tau.Last week, parents dah balik Kudat...
tetiba babychenta tanya eca, "Atuk pegi mana?
eca : Balik Kudat.
babychenta : napa mama tida ikut?
eca : mama kan keja.
babychenta : ooo, cian mama.
eca : =.=" 

bukan tu je, dah makin bijak sungguh anak sedara eca ne....pantang jumpa pensel oke?!.Hari tu, dia jumpa pensel dalam bilik, then dia gi conteng dinding rumah eca....masa ne eca takde kat rumah, gi keja.Tapi yang bestnya, imaginasi dia ne kuat sangat.Ada satu tempat tu, eca lekatkan sticker bunga (beli kat DAISO) dan anak sedara yang comel ne pulak boleh tambah batang bunga-bunga tu...pintar-pintar!..tambah pintar, bila mummy dia tanya pasal lukisan tu dia boleh cakap, "ada lukis jak mummy tapi teda orang nampak"... =.="

gambar jadi saksi imaginasi anak sedara eca yang solehah ne.

Doa buat Nurul Hasanah,
Semoga menjadi anak yang baik, taat pada Allah & keluarga, berbakti kepada negara.
Semoga menjadi kakak yang penyayang dan sentiasa melindungi adik-adik.
Happy 3rd years old my dear Nurul Hasanah.
*dah 3tahun da, dah jadi 'kaklong' dahhhh penghujung bulan September*