Malu-Malu Tapi Mahu


Assalammualaikum.

Pernah terjebak dalam situasi korang nak sangat tapi korang malu-malu, dalam kata yang lain...tergedik-gedik kata tak nak tapi dalam hati sebenarnya nak.fuhhh, kemain intro!.haha.Tapi, selalunya kita macam ne kan?...nak sesuatu tapi malu-malu.kisahnya, daku pun gitu juga.Kata TAK NAK, TAK SESUAI,...merendah diri pulak.dalam hati, "nak nak nak!"...*silajanganbayangkandakutergedikgedikcamtu*..contohnya : korang jatuh hati dekat seseorang yang care sangat dengan korang, tapi malu-malu nak tahu perasaan tu....

Yelaaa, kadang-kadang bila orang terlalu baik dengan kita, kita mesti rasa macam, "dia ne ada udang disebalik batu neeee"..Tak Baik buruk sangka macam tu, tapi selalu terjadi macam tu kan?!..Kadang-kadang bila ada orang yang care dengan kita, kita mesti rasa, "eh, dia ne sayang aku ka atau just caring seorang rakan kepada rakan, care seorang abang kepada adik"...selalu jadi macam tu.Apatah lagi bila orang tu adalah rakan sekelas mahupun rakan sekerja.dalam hati cakap, "agak-agak dia suka kat aku tak?"

Terus jadi tanda tanya kan?!....keliru tu haruslah!!!..macam bodoh je kalau takde perasaan macam tu kan?!.Ibarat orang mentertawakan ko, ko ikut ketawa sekali. =.="
Dari terus jadi tanda tanya, baik kita tanya terus kan...malu bertanya sesat jalan kata Cikgu BM *macam merujuk kepada diri sendiri je tu.hikhikhik*


kesimpulannya, JANGAN MALU BERTANYA walaupun korang sebenarnya MALU-MALU KUCING....paling senang, tanya dalam nada bergurau atau bagi dia buat pilihan.Demi masa depan juga kan, kalau korang malu-malu...perasaan tu sampai bila pun korang akan pendam dalam hati...Kalau korang dah tahu jawapan pada soalan hati tu, kan lebih mudah.Takut apa yang korang harapkan tidak seperti diharapkan, naya hati tu..lagi sakit sangat.

...dan sebenarnya, daku pun malu nak tanya.Tapi malu sampai bila, takkan nak tunggu sampai habis study, ke nak tunggu sampai dia mengaku dia just anggap kita adik ke, kawan je ke...kan kan.

Beranikan diri dan tanya, "Hby syg kucing hby ka syg yayang?"....
nasib dia jawab, "syg yayang lebih".
rasa macam nak hempuk-hempuk dia aje....NAPA TAK CAKAP DARI DULU?!...takde la buang masa dengan lelaki lain, kan kan kan?!....tapi, oke lah, biar lambat dari tak tahu perasaan tu camne.erk?!


doakan baik-baik aje.
bak kata dia, "mudah-mudahan jodoh berpanjangan antara kita".
#senyumlebar.
Malu-Malu Tapi Mahu