Balik Kerja : Tepat Waktunya atau tidak?


Assalammualaikum.

salah satu benda yang eca suka tentang tempat kerja & waktu bekerja eca sekarang ialah
i. Rumah ke ILPKK cuma mengambil masa 15-20minit (bawak keta 60km/j, tak tipu oke?!urm,tipu sikit je sikit oke?!)
ii. kerja bermula pukul 07.30pagi & berakhir pukul 04.30petang.HEAVEN tul balik kerja 0430petang...tak berapa nak jammed lagi.

persoalannya, kalau waktu balik kerja..perlu tepat 0430petang ke tidak?!...Kitaorang kat opis, memang On-Time kalau balik.ngeee ~.~ Tidaklah hari-hari 0430petang terus keluar opis, selalunya 0435 gitu, turun gi bawak tuk punch baru gerak balik.Bagi eca, memang tak salah nak lepak-lepak lepas habis waktu kerja, cuma tak bolehlah selalu.Bukan apa, kita kena On-Time sebab banyak hal kena fikir.hikhikhik *alasan*


Memang betullah bila balik keja tepat waktunya, banyak kelebihan.Tapi macam orang bujang macam eca, duk sorang, dengan family jauh, tambah lagi BF jauh *nak juga mention BF keja jauh*...boleh aja balik lewat..Tapi memandangkan kawasan tempat tinggal eca tu parking tak banyak, eca kena balik awal supaya dapat parking yang diingin.Haruslah laju-laju supaya dapat parking, kalau tak menangis tak dapat masuk parking...Lagipun, kalau balik lewat contohnya keluar office jam5..menangislah jalan jammed oooo.perjalanan 15minit jadi 30minit.uwaaaaa T___T"

tu pasal kita sebagai pekerja yang berdedikasi, HARUSlah balik keja tepat waktunya yer! =)
korang pulak camne, balik kerja awal ke tidak?!....