TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Kemenangan dengan blog

Assalammualaikum.

Dengan blog je dah boleh menang macam-macam.Caranya mudah je,buat entry-submit entry sebagai tanda penyertaan-tunggu keputusan.Kalau menang rezeki,alhamdulillah.Kalau tak menang,cuba lagi!.

eca bukan lah rajin sangat nak JOIN giveaway atau contest mahupun segmen ne.Ada masa FREE,eca join.Takde masa FREE,eca hold dulu.Kot-kot masih ada waktu sebelum contest TUTUP kan?!.hikhikhik.

tapi,baru-baru ne ada 2 kemenangan eca perolehi dan dapat hadiah saguhati lagi...muahaha.

Mula-mula dapat hadiah saguhati ---> IntaNBerliaN's First Giveaway
menang saguhati je puwn....sebagai tanda penyertaan,dapatlah satu HP Strap.

dan dapat brooch comel dari Kak Ina.#sayang lebih kalau macam ne!.hehehe.

Seterusnya,menang pula disini ---> Contest "LIKE DAN FOLLOW" - Gallery aNNA-JuEaNNa.
hadiahnya berupa photomagnet.muahaha,comel-comel photomagnet tu.
nanti dah ada rumahtangga sendiri,bolehlah letak photomagnet ne di peti ais.

ohye,anda juga boleh dapatkan photomagnet dengan gambar sendiri di Gallery Anna-Jueanna.
ada harga promosi tau!!.so,kalau berkenan,jom lah menempah yer..
(sebut nama eca ek,kot-kot ada kurang harga!!!.hahahaa#tipu je)

seterusnya,MENANG TEMPAT PERTAMA dalam Contest SEO : Cinta Kotak Fibox

hadiah berupa traffic for blog + topup RM10.
topup dah dapat,dah nak habis guna pun.Guna call mama je puwn,yela anak manja kan?!.

btw,percubaan kali pertama dalam JOIN contest SEO sebegini.tak sangka pula da menang.
rahsia kemenangan,banyakkan keywords dalam entry.
(wekk,muntah jap,SEO pun tak berapa nak mahir,dah nak ajar orang!!!.ngeeee)
pasal SEO ne,masih bersifu-sifu dengan Sis Ulan dan Bro Yas


untuk Giveaway atau Contest,eca gunakan blog ecagiveaway.Ada juga yang eca gunakan di blog ne,especially bagi tarikan traffic yang tinggi,contohnya Contest SEO tu...selebihnya,eca selesa gunakan ecagiveaway untuk join.So,kalau rasa rajin nak TAG eca tuk join GA,just drop dekat ishoutbox.

UPDATE!..Kalau korang nak rasa bertuah macam eca,jom sertai My Little Giveaway.

21 comments:

  1. tahniah eca... yg FM tu cantiklah..hihii


    btw, brooch tu akak saja bg kak eca.. tanda kenal2..hihii

    ReplyDelete
  2. rajinnya.....mestilah berjaya....

    berkat usaha tu...

    ReplyDelete
  3. tahniah eca

    akak dah jarang masuk contest..banyak yg tak sempat..heheh

    ReplyDelete
  4. tahniah eca..klik2 red fm..

    ReplyDelete
  5. Tinggi luck kau ni Eca. Kasi aku sikit kau punya luck tu, buli ka? Haha.

    ReplyDelete
  6. Tahniah, kak Eca! Seronoknya bila menang giveaway/contest! Arol dah jarang join, so tak merasa lah kemenangan. Hehe! :D

    ReplyDelete
  7. tahniah eca.. seronok pula dya tgk..hihi

    ReplyDelete
  8. wah.. berkat usaha akhirnya membuahkan kejayaan kan.. memang best la setiap kali daat hasil dari usaha sendiri kan...

    ReplyDelete
  9. saya tag anda di sini (:

    http://recycleboxes.blogspot.com/2012/04/1st-lucky-draw-annisa-scarf-by-nancy.html

    terima kasih.

    ReplyDelete
  10. @Riena Haiqalye ye...klu xde usaha,xdpt la semua tu :)

    ReplyDelete
  11. @dyabunga dya pun kena join selalu tu :)

    ReplyDelete
  12. @Hilmirda Daud joinnya 10,menangnya 1 je kak.hehehe

    ReplyDelete
  13. @Arol Mubin mekaseh Arol....nanti rajin2 la join yer :)

    ReplyDelete
  14. @fieda mekaseh kak,,,,akak pun selalu menang juga :)

    ReplyDelete
  15. @MamaEma kena rajin kak,baru ada peluang menang :)

    ReplyDelete
  16. @azam bila rajin je join..heheheh

    ReplyDelete
  17. @IntaNBerliaN akak ble tempah FM tu.hehehe.

    thanks for the brooch....erm,planning something nak bgi kat akak :)

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*