TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Kekasih yang dulu hilang

Assalammualaikum.

'kekasih' yang dulu dah hampir nak dilupakan,hampir luput dalam ingatan,tetiba TEXT balik..memang sakit hati kan?!...yela,dah nak lupakan 'mereka' sebab dah nak move on dengan kehidupan baru kan?!.Hari tu,ada update satu cerita pasal ex~ dekat entry INI...yang ini,kisah lain pula..(err,ex~ lain).hahaha.

ex~ yang tak disayangi.
him : hye.
me  : hye.
him : kenal lagi ker?
me  : ish,apa pula tak kenal.kalau PENIPU,mmg kena kenal.
him : amboi ayat
haha,ayat nak makan 'penampo' agaknya kan?!...hahaha,cian weii wahai ex- yang tak diingati selalu.Dah,sapa suruh kau main kayu banyak sangat.Dulu,masa sayang boleh lah 'i syg u,i miss u,i love u'...dah tak sayang ne,mula lah, 'i hate u,i kill u'...ngeee >,<
peace no war!.
chill ye bro!.takde niat juga cakap camtu,melainkan bertujuan 'menyedarkan'.

ex~ yang pernah disayangi.
him : hye.
me  : hye.
him : sihat?.simpati atas apa yg berlaku.
me  : sht.tq.
him : dah lama nak msg sejak ari tu ag,tapi xsanggup.
me : urm.
him : dah xthn dah,ne yg msg..sedih sgt.
me : err,oke.
him : sebak dada ne...mcmna boleh berlaku sampai mcm tu?
me : Allah dah takdirkan,tak boleh nak cakap apa lagi.
him : xpe,banyakkan bersabar k.....sedih sangat dapat msg ari tu.
me : dah oke da,da boleh terima kenyataan.doa untuk arwah-arwah,doa tuk kak rain,doa tuk kami semua.
him : insyaallah,sentiasa doa tuk sume...u bersabar k...sedih sangat..sebak je dada ne.
me : Im oke.
him : sebak dada ne...sedih sedih.
me : oit!..ne kawan baik sapa yang dah pergi ne?.kawan i ke kawan u?..emotional lebih.
After 6 months ++ dia tak text,tak call dan selepas hampir sebulan lebih (next week,2bulan) kejadian kehilangan teman-teman baik,dia hubungi eca semula.errr,tak tahu apa motif.Tapi,yerrr....eca tetap layan dengan baik,memaafkan dia atas apa yang terjadi itu indah kan?!.tapi,apasal dia 'emotional' lebih ne...bukan cakap eca tak ingat arwah-arwah,bukan cakap tak sedih....cuma eca taknak tunjukkan kesedihan tu.Biarlah eca simpan sendiri perasaan itu.Ingatan buat arwah dititipkan lewat doa padaNya.

kekasih yang dulu hilang,kini dia telah kembali pulang.
Oit!..lagi baik tak pulang-pulang..lagi tenang hidup daku.

ingat permintaan dari arwah Jenn,arwah pernah cakap, "aku mahu juga tengok kau bahagia ca.janganlah nangis-nangis ingat dia tu".Insyaallah,permintaan arwah akan eca tunaikan.Kebahagian itu mesti dicari dan dikejar.

menanti 'kekasih' yang ini pula :)


announcement :
1) Lepas ada beberapa orang blogger menegur entry eca 'kurang gambar',eca 'recycle' balik gambar lama.^,^
2) Agak-agak Aizat marah tak letak gambar kami kat sini..ngee *-*
3) Keputusan My Little Giveaway,tengok kat SINI.

7 comments:

  1. kekasih yg baru eca tue...wowwww!!

    ReplyDelete
  2. INSYAALLAH..akan ketemu jua jodohnya nanti

    ReplyDelete
  3. mmg sgt xsyok klu dtg blik ex ni!mencikkk!huhuhu..pernah rsa..
    mmg btul,xpyah dtg blik lg bgus :)
    but xpela..b positive..nk msj,msj la..tp kite xpyah layan.setel :)

    ReplyDelete
  4. dh mula dtg mencari eca skrg ni.. dorg rindu eca la tue.. hihii

    btw, tutp kedai lg ke.. hihii
    nanti singgah lagi :-)

    ReplyDelete
  5. eca...nak exam ye...good luck eca..ermmm...eca minat aizat ker...?hehehe..

    ReplyDelete
  6. kekasih yang terakhir tu yang dinanti tu kan...
    jangan la layan sangat lelaki2 ex tu.. kalau aku la kan, nda la aku layan lagi.. bikin sasak jiwa saja..

    ReplyDelete
  7. amboi kekasih yang menanti tu xagak2.. semoga berjumpa yang terbaik insyaallah.,..

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*