Kemenangan dengan blog


Assalammualaikum.

Dengan blog je dah boleh menang macam-macam.Caranya mudah je,buat entry-submit entry sebagai tanda penyertaan-tunggu keputusan.Kalau menang rezeki,alhamdulillah.Kalau tak menang,cuba lagi!.

eca bukan lah rajin sangat nak JOIN giveaway atau contest mahupun segmen ne.Ada masa FREE,eca join.Takde masa FREE,eca hold dulu.Kot-kot masih ada waktu sebelum contest TUTUP kan?!.hikhikhik.

tapi,baru-baru ne ada 2 kemenangan eca perolehi dan dapat hadiah saguhati lagi...muahaha.

Mula-mula dapat hadiah saguhati ---> IntaNBerliaN's First Giveaway
menang saguhati je puwn....sebagai tanda penyertaan,dapatlah satu HP Strap.

dan dapat brooch comel dari Kak Ina.#sayang lebih kalau macam ne!.hehehe.

Seterusnya,menang pula disini ---> Contest "LIKE DAN FOLLOW" - Gallery aNNA-JuEaNNa.
hadiahnya berupa photomagnet.muahaha,comel-comel photomagnet tu.
nanti dah ada rumahtangga sendiri,bolehlah letak photomagnet ne di peti ais.

ohye,anda juga boleh dapatkan photomagnet dengan gambar sendiri di Gallery Anna-Jueanna.
ada harga promosi tau!!.so,kalau berkenan,jom lah menempah yer..
(sebut nama eca ek,kot-kot ada kurang harga!!!.hahahaa#tipu je)

seterusnya,MENANG TEMPAT PERTAMA dalam Contest SEO : Cinta Kotak Fibox

hadiah berupa traffic for blog + topup RM10.
topup dah dapat,dah nak habis guna pun.Guna call mama je puwn,yela anak manja kan?!.

btw,percubaan kali pertama dalam JOIN contest SEO sebegini.tak sangka pula da menang.
rahsia kemenangan,banyakkan keywords dalam entry.
(wekk,muntah jap,SEO pun tak berapa nak mahir,dah nak ajar orang!!!.ngeeee)
pasal SEO ne,masih bersifu-sifu dengan Sis Ulan dan Bro Yas


untuk Giveaway atau Contest,eca gunakan blog ecagiveaway.Ada juga yang eca gunakan di blog ne,especially bagi tarikan traffic yang tinggi,contohnya Contest SEO tu...selebihnya,eca selesa gunakan ecagiveaway untuk join.So,kalau rasa rajin nak TAG eca tuk join GA,just drop dekat ishoutbox.

UPDATE!..Kalau korang nak rasa bertuah macam eca,jom sertai My Little Giveaway.

{ 21 comments.. read them below or add one }

IntaNBerliaN IntaNBerliaN 20 April, 2012
tahniah eca... yg FM tu cantiklah..hihii


btw, brooch tu akak saja bg kak eca.. tanda kenal2..hihii
azam azam 20 April, 2012
rajinnya.....mestilah berjaya....

berkat usaha tu...
MamaEma MamaEma 20 April, 2012
tahniah eca

akak dah jarang masuk contest..banyak yg tak sempat..heheh
fieda fieda 20 April, 2012
tahniah eca..klik2 red fm..
Fadzmie Mohamad Fadzmie Mohamad 20 April, 2012
Tinggi luck kau ni Eca. Kasi aku sikit kau punya luck tu, buli ka? Haha.
Arol Mubin Arol Mubin 20 April, 2012
Tahniah, kak Eca! Seronoknya bila menang giveaway/contest! Arol dah jarang join, so tak merasa lah kemenangan. Hehe! :D
Hilmirda Daud Hilmirda Daud 20 April, 2012
best nye selalu menang..
dyabunga dyabunga 21 April, 2012
tahniah eca.. seronok pula dya tgk..hihi
Riena Haiqal Riena Haiqal 21 April, 2012
wah.. berkat usaha akhirnya membuahkan kejayaan kan.. memang best la setiap kali daat hasil dari usaha sendiri kan...
lin~ lin~ 21 April, 2012
saya tag anda di sini (:

http://recycleboxes.blogspot.com/2012/04/1st-lucky-draw-annisa-scarf-by-nancy.html

terima kasih.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 April, 2012
@Riena Haiqalye ye...klu xde usaha,xdpt la semua tu :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 April, 2012
@dyabunga dya pun kena join selalu tu :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 April, 2012
@Hilmirda Daud joinnya 10,menangnya 1 je kak.hehehe
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 April, 2012
@Arol Mubin mekaseh Arol....nanti rajin2 la join yer :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 April, 2012
@fieda mekaseh kak,,,,akak pun selalu menang juga :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 April, 2012
@MamaEma kena rajin kak,baru ada peluang menang :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 April, 2012
@azam bila rajin je join..heheheh
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 22 April, 2012
@IntaNBerliaN akak ble tempah FM tu.hehehe.

thanks for the brooch....erm,planning something nak bgi kat akak :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*