Loading...

Kemenangan dengan blog

[ Eca Dwinky Asha][ Friday, April 20, 2012][ ]
Assalammualaikum.

Dengan blog je dah boleh menang macam-macam.Caranya mudah je,buat entry-submit entry sebagai tanda penyertaan-tunggu keputusan.Kalau menang rezeki,alhamdulillah.Kalau tak menang,cuba lagi!.

eca bukan lah rajin sangat nak JOIN giveaway atau contest mahupun segmen ne.Ada masa FREE,eca join.Takde masa FREE,eca hold dulu.Kot-kot masih ada waktu sebelum contest TUTUP kan?!.hikhikhik.

tapi,baru-baru ne ada 2 kemenangan eca perolehi dan dapat hadiah saguhati lagi...muahaha.

Mula-mula dapat hadiah saguhati ---> IntaNBerliaN's First Giveaway
menang saguhati je puwn....sebagai tanda penyertaan,dapatlah satu HP Strap.

dan dapat brooch comel dari Kak Ina.#sayang lebih kalau macam ne!.hehehe.

Seterusnya,menang pula disini ---> Contest "LIKE DAN FOLLOW" - Gallery aNNA-JuEaNNa.
hadiahnya berupa photomagnet.muahaha,comel-comel photomagnet tu.
nanti dah ada rumahtangga sendiri,bolehlah letak photomagnet ne di peti ais.

ohye,anda juga boleh dapatkan photomagnet dengan gambar sendiri di Gallery Anna-Jueanna.
ada harga promosi tau!!.so,kalau berkenan,jom lah menempah yer..
(sebut nama eca ek,kot-kot ada kurang harga!!!.hahahaa#tipu je)

seterusnya,MENANG TEMPAT PERTAMA dalam Contest SEO : Cinta Kotak Fibox

hadiah berupa traffic for blog + topup RM10.
topup dah dapat,dah nak habis guna pun.Guna call mama je puwn,yela anak manja kan?!.

btw,percubaan kali pertama dalam JOIN contest SEO sebegini.tak sangka pula da menang.
rahsia kemenangan,banyakkan keywords dalam entry.
(wekk,muntah jap,SEO pun tak berapa nak mahir,dah nak ajar orang!!!.ngeeee)
pasal SEO ne,masih bersifu-sifu dengan Sis Ulan dan Bro Yas


untuk Giveaway atau Contest,eca gunakan blog ecagiveaway.Ada juga yang eca gunakan di blog ne,especially bagi tarikan traffic yang tinggi,contohnya Contest SEO tu...selebihnya,eca selesa gunakan ecagiveaway untuk join.So,kalau rasa rajin nak TAG eca tuk join GA,just drop dekat ishoutbox.

UPDATE!..Kalau korang nak rasa bertuah macam eca,jom sertai My Little Giveaway.