So Little Time,So Many Work


Assalammualaikum


Masa itu emas,masa itu jauh,masa itu takkan pernah sekali menunggu kita.
Sedang masa berjalan,tanpa kita sedari.....dan kita terkapai dalam arus.
Adakalanya mengikut arus yang deras,seringkali songsang
Ianya kita,yang menentukan arus perjalanan tersebut.



so little time,so many work.
ianya bermaksud,terlalu banyak kerja dan masa yang terhad.
Seringkali kita menyalahkan masa,"arhh,kenapalah esok juga kena hantar assignment ini"
Seringkali kita menyalahkan keadaan,"arhhh,tension betul laptop ne rosak masa ne pula!"
dan tidak lari menyalahkan takdir,"kalaulah aku tak pergi sana!"
Namun,tiada siapa pernah tahu apa yang terjadi seterusnya.Lantas menyalahkan sesuatu yang lain itu,seperti kosong,tiada guna,hanya sia-sia.Mengapa kita tak pernah mengelak benda tersebut terjadi.Mengapa setelah ianya terjadi,baru minda dan mata hati terbuka?!.kerna,semua itu sudah direncana Allah SWT.Menyalahkan takdir seumpama membelakangi Allah.Hanya mereka yang tidak beriman kepadaNya sahaja berbuat demikian.Anda?!...tepuk dada,tanya minda,tanya iman,perbaiki diri.

err,so little time,so many work....eca akan cuba siapkan entry untuk pertanyaan korang di entry INI dan INI.dan selepas habis FINAL EXAM,sebelum bermulanya 'teaching practicum',eca akan siapkan semua tempahan edit blog.sabar yer korang,diharap bersabar!.hehehe =)


T__T",nuffnang tak sayang eca eh,tak bagi BE baru puwn =.="




5 comments.. read them below or add one

Arol Mubin Arol Mubin 12 May, 2012
Jujurnya, Arol pun selalu salahkan masa, keadaan & takdir. Padahal diri sendiri yang leka menurut hawa nafsu. Btw, good luck untuk final exam, kak Eca! :)
Riena Haiqal Riena Haiqal 12 May, 2012
saya selalu salahkan masa... sedangkan saya sendiri yang tak pernah pandai nak bahagikan masa dan selalu lalai dan lambat....
Qyla Aqilah Qyla Aqilah 12 May, 2012
The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/
fieda fieda 12 May, 2012
huhu..mmg selalu salahkan masa sebenarnya diri sdiri yg tak reti nk bahagikan masa..

dtg sini nk tumpang nkn jelly pong2...
Eyriqazz Eyriqazz 12 May, 2012
Be strong..that's part n parcel of life....


P/s :echa...nanti u komen n beri no. telefon n details rakan u yang buat bisness kereta sewa tu ya di entri ini :

http://www.eyriqazz.com/2011/12/kereta-sewa-di-kota-kinabalu-sabah.html

ramai yang komen n cakap ada bisness kereta,tapi semua letak anonymous ..saya taknak readers saya terkena cam saya,so saya removekan semua..nanti u komen saya publishkan.... hopefully kawan u nya bisness tu okla....

lagi senang u give me her contact details,website etc... e-mail me to iman1237@hotmail.com

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*