Photoscape New Version.


Assalammualaikum.


Photoscape merupakan salah satu Photo Editor yang percuma untuk kegunaan kita bagi tujuan mengedit gambar.Kepada sesiapa sahaja yang telah menggunakan photoscape,mari download version terbaru.


Terbaru di Photoscape 3.6.2 ;
  • Sorting bug of Folder list fixed.
  • Upgraded default saving folders for Page, Combine and Animated GIF Tabs.
  • Exif button on Editor Tab.
  • Additional support for RAW files such as Samsung Raw File.
  • Improved UI.
  • Fixed minor bugs.

Exif button!!!..yeah,suka....
Exif tu menunjukkan maklumat gambar kita.Antara maklumat yang kita dapat ialah ;;
  • jenis/model kamera yang kita gunakan.
  • tarikh gambar diambil.
  • Resolution.
  • ISO Value.
  • Focus Length.
  • Exposure Time.
  • Exposure Bias
  • Bukaan Aperture.
  • DPI.


ada apa dengan PHOTOSCAPE?!...
  • boleh edit gambar dengan mudah.
  • buatkan gambar beranimasi.(boleh lah buat banner bergerak eh?!)
  • print gambar dengan saiz yang kita ingini.
  • convert gambar RAW ke JPG.
  • screen capture yang memudahkan kita.
  • dan pelbagai lagi!!!!.




eca suka guna photoscape.
especially bila NAK LETAK WATERMARK dalam gambar
so,takdela orang-orang TERTENTU nak ambil gambar kita kan?!
bagaimana nak letakkan WATERMARK dalam gambar,baca tutorial INI.


p/s :: sekarang tengah study LIGHTROOM untuk edit gamabr RAW,barulah gambar itu lebih HIDUP dan tidak nampak macam mayat.(bak kata abang eca)
p/s :: kalau rasa entry ini berguna,meh tolong klik NUFFNANG sikit,BE baru tak dapat lagi.uwaaa.

{ 8 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 02 August, 2012
ada lg baru ea? rasanya bru update..hihi.
Shida Radzuan Shida Radzuan 02 August, 2012
shida xpkai lg yg latest version ...nk tukar lah kot lg smart kan ^_^
Riena Haiqal Riena Haiqal 02 August, 2012
wah, dah ada new version ka... mo try la kalau macam ni.. selama ni guna yang lama saja.. tapi memang best. suka sangat pakai photoscape ni..
aziazib aziazib 02 August, 2012
akk ps pc rosak perkara utama nk dibuat mesti download photoscape sng nk kecikkn gmbr... hi3
rAIHan rAIHan 02 August, 2012
wah dah ada yg terbaru ye..hupdated lah nnt..
Miss N™ Miss N™ 02 August, 2012
nak cuba donwloadlah nanti..tapi nur bukan pandai sgt main2 benda ni..huhu

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*