FAQ Edit Template Blog Part II


Assalammualaikum.

entry kesinambungan tadi.Baca SINI untuk PART 1.so,mari kita teruskan dengan soalan-soalan korang yang banyak tu ye..............


Q6) eca simpan ke email & password kami?!.
Eca : adooii,password sendiri pun daku kadang-kadang boleh lupa (password twitter selalu lupa!).Apatah lagi nak ingat password kamu.Macam MakCik Comel neyh,sampai sekarang eca tak ingat email dia.SUMPAH!!!!.Kalau nak tahu email dia,kena scroll conversation TAHUN LALU punya..tak ke naya hidup daku scroll perbualan setahun yang lepas....eca jenis yang tak suka ingat PASSWORD orang,jangan risau.Kalau ye pun ada benda nak buat dekat blog kamu,eca akan minta balik email & password kamu tu.

Q7) eca,boleh tak saya nak blog macam .....?!
Eca : I NEVER DO any blog yang sama rupa....seakan-akan itu banyak.Bagi eca,blog melambangkan identiti kita.Takkan nak rupa yang serupa kan..mesti akan ada kelainannya.ohyeah!!!.eca pun tak letak creditation tuk eca memandangkan bagi eca blog itu umpama diary kita.Bukan takleh ambil kesempatan,just eca taknak lah ganggu sangat!!!.Tapi janganlah tak beri penghargaan ke apa kan..ucaplah terima kasih ke.*nak jugak!* --yang sudi tolong buat entry lagi lah makcik melompat terkinja-kinja.

Q8) eca buat doodle atau vector gambar tak?!.
Eca : Doodle & Vector merupakan dua benda yang eca failed sangat-sangat.I've try to doodling once,tapi hodoh nak mampus betul rupa doodle eca tu...so,I never want to do any doodle anymore..so do vector.Tapi eca leh carikan orang yang boleh buat doodle & Vector untuk kamu...p/s :: compare doodle & vector,eca lagi suka vector picture..Doodle,macam anak-anak lak...(tapi daku guna doodle kak Azzah tuk banner Thesis Presentation-sebab DOODLE tu DOODLE cikgu-cikgu,haruslah suka!.hikhikhik)

Q9) eca,saya nak letak salji turun-turun dekat blog,..nak letak jam..nak letak......
Eca : boleh je kalau NAK BLOG AWAK BERAT!.eca tak bertanggungjawab kalau BLOG AWAK BERAT...sebabnya eca dah tolong buang segala widget yang memberatkan....eca dah bagi koding yang meringankan blog....so,tak perlu la nak letak widget macam-macam kan?!.

Q10) eca blog wp boleh tak?!...eca nak tukar domain....eca!!!!!!.*pengsan*
Eca : Maaf,blog WORDPRESS,eca tak mahir sangat coding dia.Padahal benda tu lebih kurang je.hahaha.So,Eca masih pengguna blogspot.com oke?!.Nak tukar domain while eca editkan blog..its depends on you.Kalau yang nak eca sekali proceedkan penukaran domain,boleh je yer.tak de masalah since eca pun kenal  beberapa orang yang jual domain.(eca beli ihosterz.com,I'll recommend them to you!)

another blog yang eca baru je siapkan ::


aien minta blog dia kaler PURPLE....selalu bila buat kaler PURPLE,eca combine pink,aien lak minta HITAM.ooomaiii!,payah gak tu,sekali cek dalam laptop,ada lak background hitam+purple,sesuai sangatlah,ditambah bunga PURPLE,lagi daku suka!!!!!!!!! =)

masa siapkan design header & footer,housemate duk tepi sambil cakap :
"ouh,sweetnya ca....lelaki tu macam Rosyam Nor" (tang mana Rosyam Nor,daku pun taktahu)
masa ne buat footer lak,memula nak tulis "saya cinta dia" dekat cincin tu,dengar lak lagu Liyana Jasmay dekat dalam Laptop ne,terus housemate cakap, "ca,tulis cinta bersatu..lagi feel,ngam-ngam cincin".

sweet ada pembantu macam my housemate ne.dia tukang kritik,dia juga tukang buat teh =)
so,jom terjah blog Kisah Cik Aien yer....tekan je banner dibawah ne ::


banner ringkas,tapi housemate cakap,"KISS eca".
KISS : Keep It Simple & Sweet.
^,^


mohon sesiapa yang berminat,tengok HARGA disini dahulu.TQ!

{ 8 comments.. read them below or add one }

Cik Nur Cik Nur 06 December, 2012
eca...boleh tak ajar nur mcm mana nak edit blog..hihihi
azizah :) azizah :) 06 December, 2012
memang cantik eca.. jijah masuk blog aien pon teruja...
adyna adyna 08 December, 2012
Cantiknye.. Bapa eca caj. Nie ;)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*