Geng Ayam Penyetku


Assalammualaikum.

ada orang minta eca tulis cerita konvo, tapi memandangkan gambar masih dalam simpanan...eca dahulukan cerita "Geng Ayam Penyet"....geng ayam penyet ne, eca yang beri gelaran buat teammates eca dalam kuliah master dan berpanjangan tali persahabatannya.

cerita pengenalan kami macam ne, eca & Fazihah memang kawan dari zaman degree..sama-sama meredah kelas demi segulung ijazah dan sama-sama pulak bertekad sambung master.So,hari pertama kuliah, sama-sama juga.Ai is tumpang keta fazi yer....so, masa mula-mula datang Sekolah Pendidikan dan Pembangunan Sosial...we're macam malu-malu segan-segan...sampailah ada sorang kakak ne menegur kitaorang.Kakak ne kalau uolls nak tahu, sangatla GOJES gitu.Sekali dia ceta, "kakak ne ada 5 anak"...eca & Fazi ternganga je tidak...wahh, lima anak + keja + study, dalam fikiran eca WONDERFUL..sebab eca yang takde anak + keja + study + blog pun dah huru-hara.....sejak perkenalan ringkas kononnya* di luar kelas, berpanjangan pulak ke dalam kelas...kitaorang berkenalan pulak dengan serang gadis dari Lawas.malu-malu segan-segan lagi tau nak berkawan-kawan.

ini la kakak lima anak tu, cuba teka umur dia berapa. 
wa syak makbudak ne guna PRODUK ne tuk kelihatan awet muda...huhuhu~


tapi hari demi hari, makin erat & arkab, dah tu ayam penyet tak boleh tinggal.Setiap kali kuliah, setiap kali tu jugak ayam penyet jadi santapan.Makin hari makin serasi dan semakin memahami.Kala eca ada masalah, eca luah pada mereka, sebaliknya.Dari mereka, eca belajar semua manusia dilimpai ujian masing-masing...alamdulillah, walaupun pelbagai ujian, kami dapat harungi juga dengan peperiksaan final dengan jayanya.

geng ayam penyet.
dari kiri : Kak Nyra, Fazi, yg comel, Kak Wid

BEST TAU berkawan dengan budak bertiga tu...eh eh, mak budak sorang.hihihi.Kalau takde hati ke takde mood nak buat assignment, mesti teringat kat Kak Wid & Kak Nyra...kalau dah nak hampir down kata nak berhenti, mesti teringatkan mereka jugak..Kak Wid dengan masalahnya & keluarga lagi nak diuruskan..Kak Nyra lagi dengan kerja jauh nun di pendalaman & terpaksa drive jauh-jauh dari Lawas demi ilmu, Fazi lagi yang sentiasa tabah even banyak ujian yang berlaku, memang eca kagum sangat...Bak kata seorang classmate kami, "Kalau dorang boleh,  kenapa saya tidak boleh."..kata-kata tu eca pinjam kuatkan diri.

Thanks to my geng ayam penyet, sebab selalu dengar masalah cinta & selalu bagi nasihat.Kalau takde dorang, ntah boleh ke tidak eca jawab paper exam ari tu..sakit kepala juga masalah cinta dekat-dekat exam tau!....Thanks juga atas kasih sayang yang tidak berbelah bagi, thanks atas persahabatan yang kita bina ini.LOVE YOU ALL TILL JANNAH.

till then, 
stay healthy & maintain posititives.
selfie of the week #2, lambat kuar minggu ne.